Diety Liczydło Czytelnia Przepisy kulinarne Forum dyskusyjne
Cytrusy spryskuje się środkami grzybobójczymi i pokrywa się woskiem, dlatego przed spożyciem należy je dokładnie umyć w ciepłej bieżącej wodzie.
Chłodnik z boćwiną
Porcja dla 1 osoby.Składniki: 30g włoszczyzny bez kapusty, 100g boćwiny, 250ml (1 szklanka) mleka 0,5%, 50ml śmietany 18%, 50g ogórka zielonego, 10g koperku, 10g szczypiorku, 1 jajko, 1 łyżeczka cukru, woda.
Wykonanie: włoszczyznę umyć, obrać i zetrzeć na tarce, ugotować. Boćwinę dokładnie umyć pod bieżąca wodą, pokroić w paski, ugotować. Ogórek zetrzeć na tarce. Jajko ugotować na twardo. Wszystkie składniki połączyć, dodać śmietanę, koper i szczypiorek; podawać schłodzony.
Spodobał Ci się ten przepis? Na stronie Winiary.pl znajdziesz przepisy kulinarne na każdą okazję.