Diety Liczydło Czytelnia Przepisy kulinarne Forum dyskusyjne
Przyprawy są niezbędnymi dodatkami do potraw, nie tylko ze względu na walory smakowe! Pełnią rolę katalizatorów ułatwiających trawienie i przyswajanie.
Filet z flądry z warzywami
Porcja dla 2 osób.40 dag fileta z flądry oprószyć solą oraz pieprzem i skropić sokiem z cytryny. Zwinąć i spiąć wykałaczką. 30 dag kalarepy oraz 30 dag marchwi umyć i drobno pokroić. Zeszklić na margarynie. Dodać 15 dag zielonego groszku i krótko podsmażyć. Doprawić 2 łyżkami kremówki, włożyć roladkę rybną i dusić razem około 8 minut. Udekorować posiekaną trybulą.
Spodobał Ci się ten przepis? Na stronie Winiary.pl znajdziesz przepisy kulinarne na każdą okazję.