Hej, chciałam rozpocząć dyskusję na temat tego, jakie jedzenie jest dla dzieci najlepsze. Ostatnio na którymś forum spotkałam b. gorącą dyskusję, że dziecko powinno jeść wyłącznie domowe jedzenie, broń Boże żadnych słoików. I przyznaje, że poczułam się skołowana i trochę jak wyrodna matka, bo mój synek to bardzo często je słoiczki gerbera i bardzo je lubi. Czy wy też uważacie, że jak się dziecku samemu nie ugotuje, to już się spada w rankingu mam?
No bez przesady. Ja to uważam wręcz odwrotnie: jeżeli nie hodujesz sama warzyw i nie masz dostępu do upraw sprawdzonych/ekologicznych, to najlepsze co mozesz zrobić to kupic słoiczek sprawdzonej firmy, szczególnie na początku rozszerzania diety. Więc nie czuj się wyrodną mamą, pomyśl sobie,ze kupując gerberki dajesz swojemu Maluszkowi to czego potrzebuje, a czas, który zaoszczędzisz na przygotowywaniu posiłku poświęć mu w całości na zabawy i przytulanki. Pozdrawiam