Diety Liczydło Czytelnia Przepisy kulinarne Forum dyskusyjne
Często sięgasz po ciemne pieczywo nie wiedząc, że jest ono po prostu barwione karmelem! Zawsze czytaj ulotkę i wybieraj prawdziwy chleb razowy, najlepiej z dodatkiem pełnych ziaren słonecznika i dyni.
Gulasz ziemniaczany z indykiem
Porcja dla 1 osoby.Obrać i drobno pokroić cebulę, 20 dag ziemniaków, kalarepę. Podsmażyć na łyżce oleju. Posypać suszonym kminkiem, lubczykiem oraz listkami świeżego selera naciowego. Wlać 200 ml bulionu warzywnego i ugotować do miękkości. Dodać 5 dag chudego twarożku oraz 10 dag pokrojonego w paski i podsmażonego indyka. Gulasz doprawić do smaku.
Spodobał Ci się ten przepis? Na stronie Winiary.pl znajdziesz przepisy kulinarne na każdą okazję.