Diety Liczydło Czytelnia Przepisy kulinarne Forum dyskusyjne
Wegetarianizm przywędrował do nas w dziewiętnastym wieku z Indii, gdzie jest nieodłącznym elementem hinduizmu!
Tofu z bazylią
Porcja dla 1 osoby.Składniki: 250g tofu, łyżeczka posiekanej świeżej lub pół łyżeczki suszonej bazylii, 1 ząbek czosnku, 200g białej fasolki ( z puszki lub świeżej namoczonej przez noc i ugotowanej na półmiękko), 2 łyżki sosu rybnego, 2 łyżki oleju słonecznikowego, sól.
Wykonanie: olej rozgrzać na dużej patelni, czosnek posiekać lub rozgnieść i krótko podsmażyć, dodać fasolę, smażyć 3 minuty mieszając. Dodać tofu odsączone z zalewy i pokrojone w kostkę, smażyć dalsze 2 minuty, doprawić sosem rybnym i solą. Dusić około 3 minuty. Przed podaniem posypać bazylią i zamieszać.
Spodobał Ci się ten przepis? Na stronie Winiary.pl znajdziesz przepisy kulinarne na każdą okazję.